}

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Mosaiikkituunausta - kukkaruukku

Kesä tulee kovaa vauhtia ja on aika antaa yksivärisille ruukuille uutta ilmettä! Mosaiikkipaloja on omiin varastoihini kertynyt vuosien aikana jos jonkinmoisia, piti vain siis valita omaa silmää miellyttävä kokonaisuus. :) Psst. Mosaiikkipaloja saa Sinooperista kahdessa eri koossa ja monissa väreissä.Liimaamiseen käytin Erikeeperiä, mutta tähän vielä parempi vaihtoehto olisi Panduron Quick glue tai Stone glue, mutta se oli itseltäni tällä hetkellä loppu. Quick glue kuivuu nopeampaa kuin Erikeeper. Erikeeper kuitenkin ajoi asiansa hyvin.


Kun palat on liimattu on aika sekoittaa laasti. Itse sekoitan laastin yleensä hyvin silmämääräisesti, mutta pääsääntö on se, että vettä tulee vähemmän kuin laastijauhetta ja valmis laasti muistuttaa puuroa. Laastia pystyy myös värjäämään lisäämällä haluamansa väristä akryylimaalia sekoitusvaiheessa "puuron" sekaan.

Kumihanskat käteen ja levittämään! Apuna voit käyttää esim.jäätelötikkua tai kertakäyttöveistä, jotta laastin saa levitettyä väleihin. 


Anna laastin kuivua hetken aikaa ja pyyhi sitten kostealla sienellä. Tämä toistetaan n.kymmenen-viidentoista minuutin välein pari kertaa, niin kauan että ruukku on puhdas.


Loppusilauksena juuttinarua ja valmis! Seuraavaksi varjoviikunan istutushommiin. Ja valmis ruukku kasveineen koristaa olohuonetta tv-tason päällä. ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti