}

keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

TildakissaOlen hurahtanut Tilda-maailmaan ihan täysin. Olen ommellut jo kolme nukkea ja tässä postauksessa esiintyvä kissa valmistui viime viikonloppuna. Olin viikonlopun kotikonnuilla ja kävimme Jyväskylän käsityömessuilla. Sieltä löytyi mukaan mm.ihania puuvillakankaita. Puuvillakankaat ovat parhaimpia tildailuun jämäkkyytensä ja laajan kuosivalikoiman ansiosta. Tähän kissaan käytin tosin muuta kangasta, paitsi mekko on puuvillaa.


Tilda-ompelussa kaavojen piirto ja leikkuu menee hieman eri tavalla kuin normaalisti esimerkiksi vaatteiden ompelussa. Kaavat piirretään, sitten ommellaan ja sen jälkeen vasta leikataan. Näin on paljon helpompi ommella pieniä osia.
Ompelun jälkeen osat käännetään ja täytetään vanulla.

 

Sitten osat neulotaan käsin kroppaan kiinni ja kissalle ommellaan vaatteet. Lopuksi nenä muliinilangalla, silmät permanent tussilla/neuloen, poskiin hieman poskipunaa ja viikset rautalangasta.


Mulla oli tällainen ihana vilkas seuralainen. ♥ Jos muuten olet kiinnostunut tildailusta, niin suosittelen käymään kirjastossa. Omasta kirjastostani löysin monia eri Tilda-kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti